Diaspora PAS

Scopul asociației:

Pornind de la importanța participării diasporei în viața politică a țării, Partidul Acțiune și Solidaritate inițiază procesul de constituire a Asociației Diasporei PAS. Asociația va asigura reprezentarea diasporei în procesul de luare a deciziilor în partid și participarea acesteia la activitățile de partid.

Obiectivele asociației:

  1. Asigurarea conexiunii dintre structurile partidului aflate în Republica Moldova și membrii de partid din afara ei;
  2. Expunerea poziției membrilor de peste hotare referitor la activitatea și politicile promovate de către PAS;
  3. Crearea cadrului instituțional de colaborare a membrilor PAS din diasporă în vederea implementării proiectelor și acțiunilor necesare atingerii obiectivelor PAS.

*Obiectivele vor fi confirmate la primul Congres al Asociației.

Structura asociației:

Asociația va fi constituită din grupuri de inițiativă de nivel local (oraș), național (țară) și internațional. Conducerea grupului de inițiativă va fi aleasă prin votul secret al tuturor membrilor.

Procesul de constituire a Asociației va avea loc de jos în sus și va începe prin constituirea grupurilor de inițiativă în acele orașe în care PAS va avea cel puțin 7 membri până pe 20.03.2017. Odată constituite grupurile de inițiativă locale, vor fi create grupurile de inițiativă de nivel ierarhic superior.

structureTermenii de constituire a asociației:

Procesul de constituire a Asociației Diasporei PAS urmează să se finalizeze în august 2017, la Primul Congres al Asociației. Conducerea Asociației va fi reprezentată în Biroul Permanent Național al partidului.

Toți simpatizanții PAS din diasporă care își doresc să participe nemijlocit la activitatea partidului sunt încurajați să se înscrie în calitate de membri și să indice dacă vor să se implice la constituirea grupurilor de inițiativă locale în orașele unde domiciliază, inclusiv să candideze la funcțiile de conducere în cadrul grupurilor de inițiativă.


timelineFormularul de înregistrare

Puteți completa formularul online