Manifest

MANIFEST: Sînt convinsă că se poate

De 25 de ani această bucată de pământ se zbate să devină ţară: o ţară prosperă în care să vrem să trăim, să ne facem familii, să ne creştem şi învăţăm copiii, să ne îmbătrânească cu demnitate părinții. Toate încercările eşuează însă din cauza că repetăm aceleași greșeli. Una dintre greșeli este că acordăm încredere politicienilor care ne fac promisiuni deșarte şi apoi uită de noi, cei care i-am votat. Avem nevoie de altfel de oameni la conducerea țării.

Pierdem comunitatea, pierdem oamenii, ne pierdem speranţa. Nu mai avem instituţii care să țină cont de interesele noastre, ale cetățenilor de rând – femei şi bărbaţi, de diferite vârste, diferite etnii, dar toți la fel de necăjiţi şi descurajaţi.

Ne-am pierdut încrederea – în cei care ne guvernează, în noi, unii în alţii, în ziua de mâine. Lucrurile au scăpat de sub control şi înţelegere. Abuzul de putere, complicitatea şi dezordinea sunt în capul mesei. Justiţia nu ne mai face dreptate, pentru că ea însăşi este nedreaptă.

Minciuna a devenit o normă. Nimeni nu le mai cere socoteală politicienilor care își schimbă discursul de zece ori pe un loc și ne mint, privindu-ne în ochi. Presa cumpărată de către clasa politică ne manipulează, ne divizează, ne face să ne urâm unii pe alții, ne sustrage atenția de la probleme grave. Adevăratele probleme rămân în umbră. În rezultatul acestei informări infecte oameni corupți ajung la putere.

Criza politică de astăzi este, de fapt, o criză de valori, de demnitate şi integritate, de oameni profesionişti şi dedicaţi, cu angajament şi discernământ.

Nu mai putem tolera această stare de lucruri. Nu mai putem lăsa țara la cheremul acestor politicieni. Trebuie să acționăm acum. Uniți – prin implicare onestă şi bună intenţie – putem schimba lucrurile în bine.

Avem nevoie de un altfel de partid. Un partid care unește. Un partid în serviciul tuturor membrilor societății, de orice etnie, limbă, vârstă sau apartenență de gen. Un partid al tuturor cetățenilor onești care vor să pună umărul la schimbare.

Avem nevoie de un partid care se construiește de jos în sus, și nu invers. Un partid în care fiecare membru are șansa să participe activ la identificarea și rezolvarea problemelor, la luarea deciziilor, la asumarea responsabilității pentru binele public. Un partid care există prin membrii săi, prin cotizații, prin sprijin onest, dar nu prin finanțări netransparente și dictatură internă.

Un partid al acțiunii, construit pas cu pas de oameni, din dorința reală de a schimba lucrurile. Un partid în care toți membrii acestuia vor alege și promova profesioniști în funcții, dar nu vor cere funcții drept răsplată pentru că fac parte din el.

Dragi prieteni, am decis să lansez mișcarea pentru crearea unui altfel de partid.

Schimbarea poate începe aici și acum. Prin implicarea noastră, a tuturor.