Despre /pas/

Cine sîntem

Despre Noi

Sîntem o echipă de oameni care crede că se poate face o altfel de politică în Republica Moldova, că se poate construi o altfel de țară, că se poate trăi mai bine aici, acasă.

Partidul Acțiune și Solidaritate reprezintă un /pas/ nou în politica din Republica Moldova. Ne asumăm să devenim un partid al oamenilor onești și competenți, să respectăm în luarea deciziilor principiile meritocrației, integrității și demnității umane și să acționăm doar în serviciul cetățenilor. Vom construi o clasă politică nouă care să muncească pentru bunăstarea societății noastre.

Sistemul construit de clasa politică actuală nu-i recompensează pe cei cinstiţi, pe cei care muncesc şi nu-i ajută pe cei care au nevoie de ajutor. Acest sistem este conceput pentru a servi interesele anumitor oameni, în detrimentul binelui comun. Corupţia este înrădăcinată la toate nivelurile, birocraţia, în loc să rezolve problemele cetăţeanului, creează mai multe obstacole, favoritismul a distrus orice urmă de meritocraţie şi de apreciere adecvată a competenţei.

Republica Moldova a devenit o societate extrem de divizată şi de polarizată, etnic şi politic, fapt care generează neîncredere şi anxietate între cetăţeni. Guvernarea actuală, mai mult decît celelalte care s-au perindat la putere, se face vinovată de cea mai odioasă crimă: subminarea progresului acestei societăţi şi furtul şansei la o viaţă mai bună pentru milioane de oameni.

PAS este un partid de centru-dreapta, de orientare liberal-socială, care proclamă ca valoare supremă libertăţile şi drepturile individului. Împărtăşim credinţa în capacităţile regulatorii ale pieţei libere şi în iniţiativa privată ca fundamente ale bunăstării şi armoniei sociale, dar considerăm că egalarea şanselor nu poate fi asigurată din start fără o intervenţie colectivă energică, în special din partea statului. Liberalismul social consideră că libertăţile politice pot fi obţinute doar prin participarea activă şi implicarea directă a cetăţenilor în viaţa publică.

Sîntem convinși că acest sistem poate fi schimbat într-un timp relativ scurt, prin reforme autentice în fiecare sector, promovate de oameni competenţi şi integri. Prin acţiuni concrete, ne vom solidariza şi vom lucra la soluţionarea problemelor, începînd de la cele mai simple, din preajma noastră, din fiecare comunitate în care locuim, şi pînă la cele mai complexe, de nivel naţional. Numai aşa le vom oferi oamenilor încrederea că ziua de mîine va fi mai bună decît cea de azi.

Numai aşa vom deveni o societate unită şi prosperă. Numai aşa noi, toţi cetăţenii acestei ţări, vom ajunge să trăim cu demnitate o viaţa decentă. O viaţă pe care o merităm din plin.