PAS Seniori, revoltați de atitudinea lui Dodon față de vârstnici, în contextul Coronavirus, fac apel către președinte să-și ceară scuze publice

Organizația PAS Seniori condamnă atitudinea iresponsabilă a lui Igor Dodon față de generația pensionarilor. În acest sens, înarmați cu pancarte, seniorii PAS au organizat astăzi, 28 februarie, un flash-mob la Președinție pentru a-i transmite președintelui Dodon să respecte oamenii în vârstă.

„Noi, organizația PAS seniori a Partidului Acțiune și Solidaritate, cerem președintelui Igor Dodon, în numele tuturor vârstnicilor din Republica Moldova, să manifeste respect față de oamenii în vârstă. Pensionarii nu există numai pentru a asigura voturi în campania electorală, ei au dreptul la viață, sănătate și pensie bună pentru o bătrânețe liniștită.

Totodată, cerem președintelui Dodon să nu implice Biserica în jocuri electorale și să nu facă din Biserică un instrument de propagandă religioasă”, au îndemnat protestatarii. 

Îndemnul vine după ce, într-un interviu, zilele trecute, președintele a spus în contextul epidemiei Coronavirus: „Nu trebuie de panicat. În grupa de risc sunt persoanele de vârsta a treia, de la 70 de ani în sus”.

„Înțelegem din aceste declarații că Dodon și Guvernul lui stau liniștiți deoarece virusul nu prezintă probleme mari decât doar pentru bătrâni. Să înțelegem ca virusul este o soluție de a scăpa de pensionari? De aceea ieri în Parlament coaliția PD-PSRM au votat controversata lege a indexării pensiilor? În timp ce pune preoții din țară se roage pentru sănătatea familiei lui, pe noi, prin neglijența lui, ne pune în pericol”, s-au revoltat seniorii PAS.