Maia Sandu: „Duminică, 1 noiembrie, ieșim la vot și punem Moldova pe calea cea dreaptă. E vremea oamenilor buni!”

Candidatul PAS la funcția de președinte, Maia Sandu, a organizat o conferință de totalizare a campaniei electorale. Maia Sandu a anunțat că în aceste luni a reușit să ajungă în toate raioanele din Republica Moldova și a avut peste 300 de întruniri cu zeci de mii de oameni din orașe și sate. 

„M-am bucurat să aud de la toți oamenii buni că ei își doresc același lucru ca și noi- un stat funcțional, care lucrează pentru oameni, care îi protejează, care îi ajută la nevoie, un stat care luptă împotriva corupției, asigurând locuri de muncă acasă și încurajând afacerile.

Încrederea și speranța oamenilor pe care i-am întâlnit mă fac să fiu sigură că vom câștiga aceste alegeri. Vom câștiga aceste alegeri, în pofida încercărilor disperate ale fostului președinte de a folosi resursa administrativă, de a minți, de a umple televiziunile cu tot felul de falsuri, pentru a speria oamenii care nu îi împărtășesc viziunile. Cel care nu se poate sătura de putere va pleca, pentru că noi, oamenii buni, suntem mulți și uniți, iar puterea oamenilor uniți este de neînvins”, a precizat Maia Sandu.

Președintele PAS a adus un mesaj de mulțumire echipei : „Este cea mai frumoasă, curajoasă, onestă și muncitoare echipă. Le mulțumesc foarte mult. Este o onoare pentru mine să fac parte din această echipă.

 

Vreau să le mulțumesc tuturor, vreau să mulțumesc voluntarilor de campanie, pentru că s-au înscris foarte mulți oameni care au venit să ne ajute în această campanie. Vreau să mulțumesc tinerilor care au ieșit în fiecare dimineață și au mers din sat în sat, în loc să stea pe instagram. Vreau să le mulțumesc oamenilor în vârstă din echipa PAS Seniori, care nu doar că sprijină lucrurile pe care le promovăm noi, dar care muncesc zi de zi și au mers în localități și ne-au demonstrat că au atâta energie. Le mulțumesc echipelor locale de la Ocnița, Briceni, Edineț, Cahul, Leova, Ștefan Vodă, Căușeni, Ungheni, Florești, Fălești și tuturor organizațiilor. Vreau să mulțumesc echipelor care zi de zi au mers de la ușă la ușă, din localitate în localitate, pentru a convinge toți oamenii buni ai acestei țări să se unească. Vreau să mulțumesc donatorilor și vreau să știți că avem peste o mie de oameni care au donat din resursele lor puține sau multe, dar cu toții au făcut un efort colosal.”

Câteva mesaje importante pentru următoarele zile:

  • Avem semnale că sunt puse la cale acțiuni de cumpărare a voturilor, încercări de fraudare a alegerilor. Vin cu un apel către toți oamenii de credință – fiți atenți, raportați imediat aceste încălcări – la adresa [email protected].
  • Verificați unde votați exact. În Chișinău au fost schimbate multe secții de vot și sunt altele decât la alegerile precedente. Pe site-ul verifica.cec.md puteți afla unde se află exact secția dvs de vot. Informați-vă și căutați această informație pentru părinți, vecini, cunoscuți vârstnici – informați-i și pe ei pentru a evita confuzie. Veniți la secția de vot cu mască. Dacă ați uitat masca acasă, la secție vi se va oferi gratuit o mască. Luați de acasă un pix pentru a mări protecția. Dacă ați uitat pixul acasă, veți semna cu pixurile oferite de biroul secției de votare.
  • Mă adresez diasporei. Dragi concetățeni, dumneavoastră întotdeauna ați făcut diferența, dumneavoastră întotdeauna ați mișcat lucrurile. Știu că în acest an va fi mult mai greu, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Dar vă rugăm frumos să vă mobilizați și să mergeți la vot. Să ne ajutați să facem ordine la noi în țară. Noi o să vă informăm imediat ce avem informații  despre condițiile de vot în mai multe țări. Ieri autoritățile irlandeze au permis ambasadei noastre să desfășoare alegerile. Discutăm cu toate țările pentru a asigura dreptul cetățenilor noștri la vot.
  • Și încă un lucru esențial – convingeți cât mai multă lume să iasă la vot. Sunați rudele, prietenii, cunoscuții din sate, din orașe mai mici. Convingeți-i că votul lor contează. Că binele poate învinge dacă suntem mulți și uniți.

Deputata PAS Galina Sajin: „Am o adresare specială pentru diasporă. În această campanie am simțit susținerea ei fermă. Oameni buni din diasporă, vă îndemnăm să vă informați despre condițiile de votare de peste hotare. Este foarte important să ne prezentăm masiv la vot. E vremea oamenilor buni!”

Deputatul PAS Vladimir Bolea: „Le mulțumesc sutelor de membri de partid din OT Chișinău, care în fiecare zi s-au implicat masiv în promovarea adevărului pentru cetățenii Republicii Moldova. Au dăruit zeci de ore pentru a promova întâlnirile cu Maia Sandu. Cetățenii au aflat adevărul despre oponenții noștri politici și despre Republica Moldova.
Pe data de 1 noiembrie ieșim masiv la vot, votăm Maia Sandu pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.”

Adrian Băluțel, președintele PAS Youth: „În ultimele săptămâni, alături de organizația de tineret PAS, împreună cu sute de voluntari din întreaga țară am vizitat toate raioanele țării și sute de localități. Peste tot oamenii spun un lucru, că ei își doresc o țară din care tinerii să nu mai fugă. Am vorbit cu părinți și bunici care își pun speranța în tineri. Am vorbit cu sute de tineri și studenți care vor un loc bun de muncă acasă. Am primit sute de mesaje de la tinerii din diasporă, care spun că vor să ajute Moldova și că le este dor de casă. Aceste speranțe nu pot și nu vor fi descurajate.
Duminica mergem la vot. Duminica votăm un președinte care va vrea să lucreze pentru ca tinerii să rămână acasă. Acest președinte este Maia Sandu!”

„Duminică, 1 noiembrie, ieșim la vot și punem Moldova pe calea cea dreaptă. E vremea oamenilor buni”, a conchis Maia Sandu.