Maia Sandu: Avem un singur drum – să mergem înainte împreună

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a participat la lansarea candidatei pe circumscripția 38 Hîncești, Olesea Stamate.

Vă invit să citiți discursul integral al Maiei Sandu:

„Prieteni, eu am nevoie de sfatul vostru. Cu câțiva ani în urmă, noi am pornit la drum. Eram foarte puțini de la început. Apoi, numărul creștea la fiecare întâlnire cu oamenii, dar și drumul devenea tot mai greu. În calea noastră, apăreau obstacole dificile și tot mai obositoare și uneori ne gândeam dacă mai putem face ceea ce ne-am propus: să facem ordine în țara noastră.

Este cale lungă până acolo, până să avem o țară în care să fie ordine, dar anumite lucruri deja le-am reușit, multe încă trebuie să le facem. Și uneori uităm că împreună, am reușit să facem unele lucruri pe care puțini credeau că le putem obține. În acest drum lung si greu au fost oameni care au obosit, care au renunțat, dar în acest drum au fost și oameni, mult mai mulți, care ni s-au alăturat.

Calea pe care mergem noi este una foarte grea și în continuare o să fie multe obstacole. Și astăzi sunt voci care spun că nu facem bine, că mai și greșim, că nu mergem corect. Aici am nevoie de sfatul dvs, pentru că pe aceasta cale mergem împreuna: oare putem sa ne oprim din mers? Oare putem să ne întoarcem de unde am pornit? Nu! Și dacă nu ne putem opri și dacă nu ne putem întoarce, care este calea noastră atunci? Avem un singur drum – să mergem înainte împreună.

Acolo unde ne-am propus noi să ajungem, nu ne așteaptă o comoară și o vacanță lungă. Noi știm asta. Poate sunt unii care cred că la capătul acestui drum lung și dificil îi așteaptă odihna, dar noi înțelegem că este mai multă muncă, iar nouă nu ne este frică de muncă. Oamenii acestei țări nu au fugit de muncă niciodată. Pentru că voi, și cei prezenți și mulți oameni de treabă din Moldova, aveți grijă de casa voastră. Pentru că oricât de mare sau mică este casa voastră, ea este curată. Pentru că oricât de mică sau mare este grădina voastră, știu că este îngrijită. Așa ne-au învățat părinții. Și în țara noastră, oricât de greu ar fi, trebuie să facem ordine. La capătul acestui drum nu e odihnă, ci o casă distrusă și furată mereu. Unii o vor pentru a o vinde ce a mai rămas din ea. Poate că ei au case mai bogate, prin locuri exotice.

Noi vrem să o curățăm, să-i refacem temelia și să o îngrijim gospodărește. Să aprindem lumina și să menținem căldura. Pentru că noi nu avem altă casă.

Sunt tot mai mulți oameni care vor și știu cum să facă ordine în țară. Un asemenea om este Olesea Stamate. Împreună cu Olesea am gândit și pornit cea mai dificilă reformă în țara noastră – reforma justiției. Olesea nu s-a speriat. A fost atacată, amenințată, criticată direct și hărțuită prin intermediul trolilor, dar nu a cedat. Nu a obosit. Și nu a renunțat. Eu am toată încrederea în ea. Și vă rog și pe dvs să aveți încredere. Și vă rog să avem încredere în noi.

Noi vom vota Olesea Stamate pentru Hîncești, pentru dreptate, pentru țară.