Lansarea Olesei Stamate la Hîncești: Împreună pentru dreptate!

„Oameni onești pentru Hîncești! Olesea Stamate pentru dreptate!”
Asta a răsunat astăzi în tot orașul Hîncești la lansarea candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate pentru circumscripția 38, Olesea Stamate.

Evenimentul de lansare a avut loc la Hîncești, unde au participat membrii, simpatizanții, dar și sute de hînceșteni.

„Este cale lungă până acolo, până să avem o țară în care să fie ordine, dar anumite lucruri deja le-am reușit, multe încă trebuie să le facem. Și uneori uităm că împreună, am reușit să facem unele lucruri pe care puțini credeau că le putem obține. În acest drum lung si greu au fost oameni care au obosit, care au renunțat, dar în acest drum au fost și oameni, mult mai mulți, care ni s-au alăturat. (…) La capătul acestui drum nu e odihnă, ci o casă distrusă și furată mereu. Unii o vor pentru a vinde ce a mai rămas din ea. Poate că ei au case mai bogate, prin locuri exotice.
Noi vrem să o curățăm, să-i refacem temelia și să o îngrijim gospodărește. Să aprindem lumina și să menținem căldura. Pentru că noi  nu avem altă casă.
Sunt tot mai mulți oameni care vor și știu cum să facă ordine în țară. Un asemenea om este Olesea Stamate. Împreună cu Olesea am gândit și pornit cea mai dificilă reformă în țara noastră-reforma justiției. Olesea nu s-a speriat. A fost atacată, amenințată, criticată direct și hărțuită prin intermediul trolilor, dar nu a cedat. Nu a obosit. Și nu a renunțat. Eu am toată încrederea în ea. Și vă rog și pe dvs să aveți încredere. Și vă rog să avem încredere în noi.
Noi vom vota Olesea Stamate pentru Hîncești, pentru dreptate, pentru țară ”, a declarat Maia Sandu.

În context, Olesea Stamate, candidatul PAS în circumscripția 38, a subliniat: „Eu am acceptat propunerea de a candida dintr-un motiv simplu – sunt mamă a trei copii și vreau să-i văd având succes și realizându-și potențialul aici în Moldova. Vreau să-i pot ajuta să-și crească nepoții aici în Moldova. Vreau să știu că nimeni nu le va prelua afacerile, nu îi va hrăni cu produse infectate și nu le va organiza dosare penale pe nedrept.
Oamenii din Hîncești au aceleași probleme ca oamenii din restul Moldovei. Oamenii din Hîncești nu au locuri de muncă bine plătite și au pensii mici, în timp ce din Banca Națională s-a furat un miliard de dolari și nimeni nu a fost pedepsit. Oamenii din Hîncești merg pe drumuri rele și au acces la apă de proastă calitate, în timp ce din bugetul public în continuare se împart sute de milioane de lei companiilor lui Plahotniuc. Oamenii din Hîncești care respectă legile și achită impozitele sunt alungați din țară de inspecții nedrepte și amenințări, în timp ce judecătorii și procurorii corupți, care au lucrat toată viața la stat, au case de milioane scrise pe părinți sau colegi de clasă.

Dacă e să găsim un singur cuvânt pentru problemele țării, acest cuvânt pentru mine ar fi nedreptatea. Nu avem în Moldova dreptate. ”

Profesorul de istorie la Gimnaziul Călmățui, Dodu Nicolae a ținut să precizeze: „În această campanie se va lupta binele cu răul, onestitatea cu minciuna. Eu sunt din Hîncești, iar raionul nostru are parte de hoți. De aceea, să nu dăm posibilitate ca în această funcție de deputat să ajungă un trădător sau hoț. Da, mulți spun că Olesea Stamate nu este hînceșteană. Dar noi am mai avut un hînceștean în Parlament care ne-a făcut de râs, ne-a trădat. Așa că – nu trebuie să iubim trădătorii”.

Tot la eveniment, naistul Vasile Iovu a ținut un discurs: „Eu sunt de la Bardar, cândva făceam parte din acest raion. Eu particip cam rareori la așa festivități, nouă mai bine ne stă cu cântecul. Astăzi nu am putut să nu vin, fiindcă de la început de când s-a creat acest partid am fost cu sufletul alături. Eu vreau să vă rog să susțineți aceste două forte. Maia Sandu este o forță extraordinară de care se tem toți hoții. ”

La final, artistul a intrepretat o partitură la nai spre încântarea tuturor celor prezenți.

Cu un discurs a venit și deputatul PAS, Dan Perciun: „Fiecare scrutin este și un examen. Unde suntem noi astăzi? Avem o guvernare care a dat jos cel mai bun Guvern avut după independență. Avem o guvernare care a dat jos un Guvern care a adus 2 mlrd de lei în două luni. Noi mergem în aceste alegeri pentru că ne dorim o guvernare onestă pentru a face justiție. Olesea Stamate este o doamnă care are curajul, căreia nu i-a fost frică să meargă să lupte cu corupția”.

Evenimentul a continuat cu un marș pe străzile Hînceștiului unde au fost împărțite pliante, iar cetățenii au avut ocazia să discute cu candidata Olesea Stamate, lidera Maia Sandu, deputații PAS, dar și toți cei prezenți.