5 motive de a dona pentru PAS

1. PAS – CEL MAI DE ÎNCREDERE PARTID PRO-EUROPEAN

În puțin peste un an de la înregistrare, PAS a devenit unul dintre cele mai de încredere partide pro-europene de opoziție.

PAS este sprijinit masiv de cetățeni, având cel mai ridicat procentaj de susținere în rândul partidelor pro-europene. La alegerile prezidențiale din toamna 2016, președintele PAS, Maia Sandu, a obținut în calitate de candidat comun al dreptei pro-europene aproape 48% din voturi în turul doi.

2. FINANȚARE DEMOCRATICĂ, TRANSPARENTĂ ȘI CORECTĂ

PAS a funcționat și va funcționa în continuare în baza sprijinului financiar acordat de dumneavoastră și va schimba modul de a face politică în Republica Moldova, o politică bazată pe competență, onestitate și bun-simț. Nu avem și nici nu vom folosi sume enorme de bani proveniți din surse neclare și nici nu vom utiliza resurse administrative, precum acționează cele mai multe partide din Republica Moldova. De fapt, unica sursă de finanțare a partidului sunt doar donațiile membrilor și simpatizanților săi. Nu avem în spate grupuri de interese, organizații internaționale sau guverne ale altor țări.

Până în prezent, partidele au fost finanțate de liderii de partid, care tratau partidul ca pe o investiție (ce va aduce beneficii când partidul ajunge la guvernare), sau de către grupuri de interese afiliate cu liderul partidului, ce așteptau în schimbul sprijinului financiar diferite beneficii, funcții, legi favorabile afacerilor acestora. Astfel, democrația de partid și promovarea oamenilor pe bază de merite a fost anulată de clasa politică din Republica Moldova, ducând la o guvernare deficientă a țării.

PAS se va dezvolta în baza donațiilor de la cetățeni și oameni de afaceri și va fi responsabil în fața membrilor săi, în fața dumneavoastră, și nu în fața oligarhilor sau a grupurilor de interese. Finanțarea democratică și transparentă a activităților partidului constituie fundamentul unei societăți civilizate, corecte și locul de unde începe eradicarea corupției.

3. INDEPENDENȚĂ DE CERCURILE CORUPTE

PAS este un partid pro-european de opoziție cu adevărat independent.

PAS a fost creat din dedicația unui grup de oameni care sunt convinși că se poate face o altfel de politică, fără influența unor grupuri de interese și fără resurse financiare obținute ilegal. În procesul de construcție a partidului, am pus în prim-plan meritocrația, corectitudinea și respectarea legii. De asemenea, am utilizat în crearea PAS practici unice pentru activitățile de partid din Republica Moldova, precum votul secret la alegerea președinților de organizații teritoriale, deschiderea oportunității de a participa la aceste alegeri a oricărui membru PAS care întrunea criteriile stabilite. Deși nu constituie o obligație legislativă, pînă la înregistrarea oficială a partidului, am fost primii care am publicat lunar pe site-ul PAS cheltuielile efectuate și continuăm să le publicăm lunar. Vom rămâne în continuare departe de grupurile de interese obscure și de influență externă nedorită.

4. O NOUĂ CLASĂ POLITICĂ CARE SĂ ACȚIONEZE ÎN BENEFICIUL CETĂȚENILOR

Vrem să lansăm o nouă clasă politică în Moldova, iar pentru asta avem nevoie de un altfel de model de finanțare și de un nou mod de a acționa.

Atragerea profesioniștilor și a oamenilor onești în politică este extrem de dificilă, anume din cauza că politicienii au acționat în mod corupt și murdar, iar persoanele integre refuză implicarea într-o astfel de politică.

Oamenii noi, dar corecți s-au alăturat și se alătură cauzei noastre politice (vezi noua conducere a partidului aici), deoarece ne asumăm să susținem viziunea noastră comună de a munci în beneficul cetățenilor, și nu a propriului buzunar. Și acest lucru nu se va schimba, deoarece nu mizăm pe resursele financiare ale unor oligarhi care aduc banii în partid, obligînd la compromisuri grave. Doar cu ajutorul donațiilor colective, PAS va reuși să atragă tot mai mulți profesioniști și oameni integri.

Congresul de Constituire al /pas/. Foto: pagina Facebook „Un PAS pentru Moldova”

Congresul de Constituire al /pas/. Foto: pagina Facebook „Un PAS pentru Moldova”

5. PAS VA GUVERNA ȚARA ÎN BENEFICIUL CETĂȚENILOR

Suntem un partid capabil să pornească schimbări esențiale în toate domeniile și să întreprindă acțiuni concrete de eradicare a corupției, care frânează dezvoltarea Republicii Moldova.

Creat la inițiativa Maiei Sandu, funcționând în baza principiilor meritocrației, integrității și a responsabilizării sociale, PAS va respecta legea, sancționând fraudele și actele de corupție și va porni o luptă acerbă împotriva fenomenului corupției (așa cum a făcut-o liderul partidului la Ministerul Educației) și a furturilor masive. PAS va dezvolta politici și va iniția reforme profunde în beneficiul cetățenilor, va implica buni profesioniști pentru a găsi soluțiile optime la probleme grave din societatea noastră, va genera transformări radicale în justiție, educație, economie, având dezideratul unei societăți libere, democratice și prospere.

___________________________________________________

Existența, dezvoltarea și viitorul partidului depinde de tine. Donează acum! Detalii aici.